Het begin,
Hallo

Ik ben Erwin de Heide en heb mijn militaire dienstplicht gevolgd bij het Korps Mariniers.

Het was 13 juli 1992, ik was 22 jaar oud en was opgeroepen voor de keuring van de Mariniers in Amsterdam dat drie dagen duurde. Van de mensen die opkwamen bleven er maar een paar mensen over, ik was daar een van.  Ik kreeg mijn eerste paar kisten (schoenen) mee die ik in moest lopen. Ik mocht mijn dienstplicht vervullen bij het Korps Mariniers.

9 November 1992 moest ik me in de van Gent kazerne te Rotterdam melden, daar gelijk naar de kapper en kreeg daar mijn eerste PSU (persoonlijke uitrusting), kreeg een kamer, kast en leerde de groep kennen die ook moesten opkomen. Ik zat toen bij lichting 92/6 62. (Marn.3.alg.zm).

Een dag later gingen we gelijk twee weken op bivak en kregen verschillende soorten les, rangen en standen, als groep werken, speedmars en nog veel meer. Na die twee weken weer op de kazerne, spullen schoon maken, wapenonderhoud en wonden verzorgen. Blaren op mijn voeten die ik had. Ik had waarschijnlijk mijn schoenen niet goed ingelopen.

Er waren jongens bij, die het niet aankonden en waren al snel gestopt bij het Korps. Tijdens mijn opleiding kregen we nog meer lessen, speedmarsen, sporten, en nog veel meer. De laatste bivak (Finex) was een examen van wat ik in deze periode had geleerd en in de laatste avond was er een mars van 30 kilometer met volle bepakking. Na de mars kwamen we de kazerne binnen en werden we binnen geklapt door de klassen na ons. Familie's mochten daarbij aanwezig zijn, zodoende de mijne ook.

Na een periode van 7 maanden lessen, bivakken en blaren, had ik mijn opleiding voltooid en per 1 mei 1993 mocht ik me Marinier noemen. (Marn.1.alg.kv.) Mijn beëdiging was verlaat i.v.m. uitzending.

Verder Terug