Hoe en wat


Hoe wij aan de vogels zijn gekomen.

Na verschillende vogeltjes te hebben gehad (met plezier), hadden we besloten om weer een vogeltje te nemen. Glenda had op internet leuke filmpjes gezien. Het ging over een Dwerg papegaai, springend op een ritme van muziek. Opgezocht, wat voor een vogel het was en het bleek om een Caique te gaan. Maar leuk 1 vogel, als we weg zijn is hij alleen en we willen niet dat hij uit verveling zich gaat plukken. Op internet gekeken waar je ze kon kopen en er twee besteld. De fokker had nog geen vogels beschikbaar, maar in het eerst volgend nest, konden we twee eieren reserveren.

Na dagen, weken, maanden, jaa... O nee, Na een paar maanden kregen we te horen dat het gebeurd was, ze hadden een nest met 5 eieren. Nu nog hopen dat ze uitkwamen. want er is geen garantie dat die eieren wel uitkomen.

7 Augustus 2011 kregen we een mailtje van de kweker dat de vogels op gehaald konden worden. De kooi was 5 Augustus beschadigd afgeleverd dus konden de vogels niet gelijk gehaald worden. Die week erna had ik zelf de kooi maar omgeruild en zaterdag 13 Augustus, iedereen de wagen in om de vogels te halen. Iedereen was enthousiast en nieuwschierig tegelijk.